Konsten att raka.

Är du en av dom som lider av hårsäcksinflammationer efter du rakat dig ?
 
Du är långt ifrån ensam om problemet och därför tänkte jag dela med mig om några tips som säkerligen kommer hjälpa mot dessa prickar.
Den vanligaste anledningen till att dessa prickar uppstår är helt enkelt för att du blottar dina hårsäckar för bakterier under en rakning, genom att därefter strunta i "efterbehandligen" så kan bakterierna frodas och skapa inflamationsområden.
- Hur undviker vi detta då?
Ett riktigt bra tips som jag gärna delar med mig av och som vi själva kör med i Barbershopen är att ta död på alla bakterier efter rakningen med alkohol.
Vi kör med en 80% sprit direktinporterad från Turkiet men helt vanlig 85% handsprit från apoteket funkar precis lika bra.
Jag ska inte ljuga och säga att det inte svider, men den gör oerhört mycket nytta... så bit ihop och tro mig, du kommer lära dig att älska det ! 
 
 
Så hur bör en korrekt rakning gå till för att minimera risken för inflammationer?
1. Ta en varm dusch eller tvätta ansiktet ordentligt med en ansiktstvätt.
2. En regel man kan följa är att desto mindre bubblor = desto skonsammare mot huden, (använd rakgel eller en rakolja innan gel eller lödder för extra "glid" för bladet.
3. Använd ett vasst rakblad! Snåla inte genom att använda samma rakblad i flera månader. Ett slött blad drar upp håret från säcken och utsätter hårsäcken för en bakteriebomb.
4. Raka medhårs! Om du inte tycker att medhårsrakningen ger det resultatet du vill ha så lägg extra tid på att raka två gånger. Första gången medhårs och andra gången upprepar du alla ovanstående punkter för att försiktigt raka mothårs.
5. Skölj ansiktet med kallt vatten för att lugna huden.
6. Torka ansiktet med en ren handuk genom att dutta bort det våta.
7. Dränk en bomullstuss i alkohol och dutta över huden.
8. Vänta några minuter innan du smörjer ansiktet med en mjukgörande kräm.
 
Lycka till med rakningen allihop och tummen upp för att vara prickfri ! 
Bye Bye!
Allmänt | |
Upp